Vergoeding aanrijding

vergoeding na verkeersongevalU bent betrokken geweest bij een aanrijding, u heeft daarbij schade opgelopen of u bent gewond geraakt. Een aanrijding kan veel kosten met zich meebrengen. U heeft mogelijk medische kosten, of moet tijdelijk hulp in de huishouding inschakelen. Ook kan het zijn dat u inkomsten misloopt. Een aanrijding leidt dan ook vaak tot letselschade. Als een ander aansprakelijk is, heeft u altijd recht op schadevergoeding. Ook als u zelf deels schuld had, of als u als voetganger of fietser een verkeersovertreding heeft begaan, kunt u vergoeding krijgen. Laat u informeren door een ervaren letselschadespecialist om de aansprakelijkheid te bepalen.

Vergoeding aanrijding claimen? Neem vandaag nog contact op voor vrijblijvend en deskundig advies.

Letselschade na aanrijding

Na een aanrijding vullen alle partijen zo mogelijk een Europees Schadeformulier in. Dat maakt het claimen van vergoeding gemakkelijker. Bent u gewond geraakt en worden politie en ambulance ingeroepen, dan is dit formulier geen eerste prioriteit. In dat geval wordt door de politie proces verbaal opgemaakt, terwijl het ambulancepersoneel zorg draagt voor de eerste medische zorg.

Voor afwikkeling van letselschade krijgt u te maken met verzekeringsmaatschappijen. Helaas zijn deze niet altijd even welwillend volledige vergoeding van uw letselschade te betalen. Vergoeding na aanrijding met letselschade regelen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Zeker als u hier niet eerder mee te maken heeft gehad. Wij adviseren om uw zaak altijd voor te leggen aan een letselschade expert. Een letselschadebureau behartigt uw belangen optimaal en als de tegenpartij aansprakelijk is, zijn daaraan voor u bovendien gegarandeerd geen kosten verbonden.

Aansprakelijkheid aanrijding

Degene die aansprakelijk is voor de aanrijding, dient ook de vergoeding van alle letselschade te dragen. Het bepalen van de aansprakelijkheid is niet altijd even makkelijk. Gaat het om een aanrijding met een auto, vrachtwagen, scooter of ander motorvoertuig, dan gelden andere regels dan wanneer er sprake is van een aanrijding waar fietsers, voetgangers en kinderen bij betrokken zijn. Ook is het van belang of u de bestuurder was of dat u als passagier meereed.

Kinderen, fietsers, passagiers en voetgangers: extra bescherming

Kinderen onder de 14 jaar zijn bij een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig nooit aansprakelijk. Van bestuurders van een dergelijk voertuig wordt verwacht dat zij rekening houden met de onverwachte gedragingen van een kind. Bij andersoortige ongevallen zijn de ouders van een kind wettelijk aansprakelijk voor de schade die hun kind veroorzaakt.

Ook voetgangers en fietsers genieten extra juridische bescherming, zij worden net als kinderen gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers. Heeft u als voetganger of fietser een verkeersongeval gehad? U krijgt dan ongeacht de schuldvraag doorgaans minimaal 50% van uw letselschade vergoed, dus ook als u zelf een verkeersovertreding beging. Bestuurders van een motorvoertuig genieten deze extra bescherming niet. Wel kunnen zij een zogeheten SVI-verzekering afsluiten. Wij informeren u hier graag verder over.

Passagiers van een motorvoertuig krijgen hun letselschade altijd vergoed. Ook als de schuld van het ongeluk ligt bij de bestuurder van de auto waarin zij zaten.

Inschakelen letselschadebureau

Vergoeding na aanrijding is iets waar u recht op heeft als de ander aansprakelijk is voor het ongeluk of als u als kwetsbare verkeersdeelnemer bij een ongeval betrokken bent geraakt. Is de ander aansprakelijk, dan kunt ons letselschadebureau inschakelen zonder dat daaraan voor u kosten zijn verbonden. Uw juridische kosten maken dan onderdeel uit van de totale schadevergoeding die wij bij de verzekeraar van de tegenpartij kunnen claimen. Heeft u vragen en behoefte aan advies of ondersteuning? Neemt u dan contact met ons op, wij komen indien gewenst bij u thuis in Amersfoort om uw zaak te bespreken.