Letselschade door fietsongeluk

Aangereden door autoBent u aangereden op de fiets? Dan kan het zijn dat u met de schrik vrijkomt. Maar vaak genoeg hebben slachtoffers te maken met letselschade door fietsongeluk, en is het letsel ernstiger dan een schrammetje of een blauwe plek. Veel slachtoffers vragen zich af wie de letselschade gaat vergoeden en wat hun rechten zijn. Heeft u te maken met letselschade door fietsongeluk? Neem dan contact op met een letselschade jurist om te bepalen of u recht heeft op schadevergoeding.

Fietsongeluk en letselschade? Neem contact op met onze letselschade experts. Wij werken ook in Amersfoort.

Wie is aansprakelijk voor letselschade door fietsongeluk?

Fietsongeluk: aangereden door auto

Bent u als fietser aangereden door een auto? Dan is de automobilist in bijna alle gevallen voor minimaal 50% aansprakelijk voor uw letselschade. Als fietser bent u namelijk een zwakke verkeersdeelnemer, andere verkeersdeelnemers dienen extra rekening met u te houden. Fietsers hebben daardoor een andere status in het verkeer dan bijvoorbeeld automobilisten. De bestuurder van een auto, vrachtwagen, bus of ander gemotoriseerd voertuig zal minimaal 50% van uw letselschade moeten vergoeden, ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt.

Fietsongeluk: aangereden door een fietser

Bent u op de fiets aangereden door een andere fietser? Dan ligt het aan de omstandigheden wie aansprakelijk is voor het ongeval en de letselschade. Als u bijvoorbeeld voorrang had en geen verkeersfout heeft gemaakt, dan zal de tegenpartij aansprakelijk zijn en uw letselschade moeten vergoeden. Wanneer beiden deels aansprakelijk zijn voor het fietsongeluk, zal moeten worden bepaald hoe de aansprakelijk verdeeld is. Deze aansprakelijkheid wordt in een percentage uitgedrukt. Wanneer u voor 25% aansprakelijk bent voor het ongeval, omdat u verwijtbaar gehandeld heeft of een verkeersfout gemaakt heeft, zal 25% van uw letselschade niet door de tegenpartij worden vergoed.

Letselschade door fietsongeluk, schade claimen!

Weinig slachtoffers van een fietsongeluk staan erbij stil dat ze letselschade kunnen claimen. Wanneer een ander deels of volledig aansprakelijk is, kan er een schade claim worden ingediend. Het is hierbij belangrijk om een aantal zaken voor ogen te houden. Een letselschade specialist kan u hierin bijstaan en adviseren. Zaken waarop u dient te letten bij het claimen van vergoeding letselschade door fietsongeluk zijn onder andere:

  • Zorg ervoor dat u na het fietsongeluk de gegevens van de tegenpartij en mogelijke getuigen verzamelt
  • Bewaar alle bonnetjes van kosten die u maakt en documenteer uw klachten
  • Ga spoedig naar de huisarts, ook als u niet direct last heeft van klachten
  • Stel de tegenpartij aansprakelijk, een letselschade jurist kan hierbij helpen
  • Schakel een letselschade jurist in om de totale letselschade te berekenen
  • Laat de letselschade jurist de schade claimen en u vertegenwoordigen tijdens de onderhandelingen

Kosteloze rechtsbijstand letselschade jurist

Aangezien te rechtvaardigen juridische kosten onderdeel zijn van uw totale letselschade, kan een letselschade jurist u gegarandeerd kosteloos bijstaan wanneer een ander aansprakelijk is voor fietsongeval en letselschade. Onze letselschade juristen staan hiervoor in, omdat de kosten van een jurist in vergelijking met andere letselschade specialisten laag zijn en daarmee te rechtvaardigen in uw letselschade claim.

Veel slachtoffers van een fietsongeluk denken ten onrechte dat het inschakelen van juridische hulp duur is, vaak is het tegenovergestelde waar. Laat u vrijblijvend informeren of u recht heeft op kosteloze rechtsbijstand en laat een deskundige letselschade jurist maximale schadevergoeding claimen voor de letselschade door fietsongeluk. Onze letselschade juristen bezoeken u thuis in Amersfoort om uw zaak te bespreken als u dat wenst. Mocht uw letselschadezaak aan de rechter moeten worden voorgelegd, dan zal uw jurist uw zaak overdragen aan een ervaren letselschade advocaat. Dit is echter slechts in 3% van de gevallen noodzakelijk.