Letselschade door motorongeval

letselschade door motorongelukEen ongeluk op de motor kan zeer ernstige gevolgen hebben. Ondanks het dragen van beschermende kleding en een helm zijn motorrijders zeer kwetsbaar in het verkeer. Motorrijders letten zelf vaak erg goed op hun medeweggebruikers, toch is een motorongeval zo gebeurd. De letselschade waarmee u te maken krijgt, kan ontzettend hoog oplopen. Is een ander aansprakelijk? Dan kunt u een vergoeding voor uw letselschade claimen.

Letselschade door motorongeval opgelopen? Neem contact op met onze letselschade juristen. Wij werken ook in Amersfoort.

Aansprakelijkheid letselschade door motorongeval

Bent u als motorrijder betrokken bij een ongeval? Dan is het zaak goed uit te zoeken wie aansprakelijk is. De letselschade door een motorongeval kan flink oplopen en wanneer een ander aansprakelijk is, kunt u alle schade claimen bij de aansprakelijke tegenpartij, inclusief kosten voor rechtsbijstand. Een letselschade specialist kan u adviseren over uw rechten en u helpen met de aansprakelijkstelling.

Voorbeeld motorongeval: motorrijder in de file aangereden door auto

Het is voor menig forens een bekend beeld, de motorrijder die zich een weg baant door de file. Tussen twee rijstroken in rijden de motorrijders langzaam door de file heen. Eén onoplettend moment van een automobilist kan een ernstig ongeval veroorzaken. Wie is dan aansprakelijk? Dat hangt af van de toedracht van het ongeval. Wanneer u als motorrijder niet meer dan 10 km/u sneller rijdt dan de auto’s in de file en niet tussen de rijstroken in blijft rijden wanneer de file lijkt op te lossen, zal de aansprakelijkheid grotendeels bij de automobilist liggen. Deze haalde een bijzondere manoeuvre uit waarbij de automobilist andere weggebruikers voorrang dient te verlenen. Voor het  uitvoeren van een dergelijke manoeuvre moet de automobilist eerst goed in de spiegels kijken en richting aangeven, om zo een ongeval te voorkomen. Als dit niet of onvoldoende werd gedaan, heeft u als motorrijder goede kans om schadevergoeding voor al uw letselschade door motorongeval te ontvangen.

Voorbeeld motorongeval: automobilist verleent geen voorrang

Niet alleen op de snelweg kan een ernstig motorongeval gebeuren, ook binnen de bebouwde kom kan het goed misgaan. Wanneer u als motorrijder van rechts komt, maar een automobilist heeft u niet op tijd gezien of denkt nog even voor u te kunnen duiken, kunt u een flinke klap maken. Ook dan heeft u te maken met flink wat letselschade door motorongeval. Wanneer de automobilist een verkeersfout heeft gemaakt en het causale verband tussen de verkeersfout en het ongeluk is duidelijk te bewijzen, dan is deze verantwoordelijk voor uw letselschade. U kunt de automobilist aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen.

Schade claimen letselschade door motorongeval

Wanneer een ander deels of geheel aansprakelijk is voor het motorongeval, kunt u de letselschade verhalen op deze partij. Hiervoor dient u de tegenpartij aansprakelijk te stellen alvorens u de schade kunt claimen. Wanneer de aansprakelijkheid is aanvaard, kunt u de totale letselschade laten berekenen door een letselschade specialist en een schadeclaim indienen. De letselschade specialist zal u vertegenwoordigen in dit proces en een maximale schadevergoeding claimen.

Kosteloze rechtsbijstand letselschade jurist

Wanneer een ander aansprakelijk is voor het motorongeval en uw letselschade, bijvoorbeeld doordat de ander een verwijtbare verkeersfout heeft gemaakt, heeft u recht op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade jurist. Een letselschade jurist kan u gegarandeerd kosteloos bijstaan omdat zijn of haar kosten gerechtvaardigd zijn en onderdeel van uw letselschade uitmaken. De kosten worden in uw schadevergoeding meegenomen en de tegenpartij zal ook de juridische kosten moeten vergoeden.

Een letselschade jurist is een ervaren deskundige met een succesvol afgeronde studie rechten, ervaring met letselschadezaken en bij voorkeur het keurmerk van het Register Letselschade. Aan de hand van deze kenmerken kunt u een goede letselschade jurist herkennen. Onze letselschade juristen hebben de juiste kennis, ervaring, deskundigheid en het keurmerk van het Register Letselschade. Onze juristen komen graag bij u in Amersfoort langs om vrijblijvend uw letselschadezaak te bespreken. Mocht u van onze professionele diensten gebruik maken, dan zullen onze juristen zich sterk maken voor een maximale vergoeding van uw letselschade. In het zeldzame geval dat een letselschadezaak voor de rechter moet komen, zal uw letselschade jurist de zaak overdragen aan een deskundige letselschade advocaat.