Letselschade met auto van de zaak

etselschade auto van de zaakEen ongeluk op de weg is zo gebeurd. Maar wanneer u een ongeluk heeft met de auto van de zaak, wie is er dan aansprakelijk? Moet u zelf de schade vergoeden, doet uw verzekering dat of speelt uw werkgever hierin een rol? Antwoorden op deze vragen zijn afhankelijk van de toedracht van het ongeval. Een letselschade jurist kan samen met u bekijken wie er verantwoordelijk is en deze partij aansprakelijk stellen voor het ongeval en de letselschade die daaruit voortkomt.

Letselschade auto van de zaak? Neem contact op: Onze letselschade experts staan u ook in Amersfoort bij.

Aansprakelijkheid ongeval auto van de zaak

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een auto-ongeluk met de auto van de zaak, zijn er enkele mogelijkheden met betrekking tot de aansprakelijkheid. U kunt zelf aansprakelijk zijn voor het ongeval, een derde is aansprakelijk of u deelt de aansprakelijkheid. De aansprakelijkheid is van groot belang voor het kunnen claimen van uw schadevergoeding letselschade.

U bent zelf aansprakelijk

Wanneer u zelf aansprakelijk bent voor het ongeval, bijvoorbeeld doordat u een ernstige verkeersfout gemaakt heeft, zal de tegenpartij u aansprakelijk stellen en de schadeclaim bij u neerleggen. In dit geval kunt u de bedrijfsongevallenverzekering van uw werkgever aanspreken, omdat u op uw werkplek, namelijk de auto van de zaak, een ongeval heeft gehad. Uw werkgever heeft een uitgebreide zorgplicht om bedrijfsongevallen te voorkomen. Het loont de moeite om samen met een ervaren letselschade jurist te bekijken of uw werkgever zich aan alle regels heeft gehouden en mogelijk aansprakelijk is voor het ongeval. Dit geldt ook wanneer u letselschade met auto van de zaak hebt opgelopen door een eenzijdig ongeval.

Een ander is aansprakelijk

Wanneer een ander aansprakelijk is voor het ongeval, kunt u deze partij aansprakelijk stellen. De WA-verzekering van de aansprakelijke partij zal alle letselschade na een ongeval met auto van de zaak moeten vergoeden. Een letselschade jurist kan u helpen met het bepalen van de aansprakelijkheid en de tegenpartij aansprakelijk stellen. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld een verkeersfout heeft gemaakt, maar niet aansprakelijk bent voor het ongeval omdat uw verkeersfout het ongeval niet heeft veroorzaakt. Leg uw zaak altijd voor aan een ervaren letselschade jurist om deskundig advies in te winnen omtrent de aansprakelijkheid.

U bent beiden deels aansprakelijk

Wanneer beide partijen deels aansprakelijk zijn voor het veroorzaken van het auto-ongeluk, zullen de kosten evenredig worden verdeeld over de partijen. Heeft de tegenpartij bijvoorbeeld een verkeersfout heeft gemaakt, maar droeg u geen gordel tijdens het ongeval, dan dragen beide partijen een deel van de verantwoordelijkheid voor het ongeval en de opgelopen schade. Ook in dit geval is het sterk aan te raden om vroegtijdig bij een ervaren letselschade jurist aan te kloppen voor deskundig advies rondom de aansprakelijkheid bij letselschade met auto van de zaak. U kunt namelijk uw werkgever aansprakelijk stellen voor de letselschade waarvoor u verantwoordelijk wordt gehouden.

Claimen schadevergoeding letselschade

Wanneer een ander volledig of deels aansprakelijk is voor het ongeval, kunt u de letselschade claimen bij de aansprakelijke partij. Hiervoor is een aantal stappen vereist.

  • Allereerst dient u de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor het ongeval en de letselschade met auto van de zaak.
  • Schakel een letselschade jurist in om u te helpen bij de letselschadezaak.
  • Laat de letselschade jurist uw totale letselschade berekenen. Dat is inclusief schade aan de auto van de zaak en mogelijke medische kosten.
  • De letselschade jurist kan de schadeclaim indienen bij de tegenpartij en onderhandelingen voeren over de hoogte van uw schadevergoeding.

Een letselschade jurist heeft ervaring met het claimen van letselschade, heeft de juiste kennis in huis om u goed te informeren over uw rechten en plichten en kan u deskundig door dit lastige proces leiden. Aangezien gerechtvaardigde juridische kosten onderdeel zijn van uw totale letselschade, is de hulp van een letselschade jurist kosteloos wanneer een ander aansprakelijk is.

Kosteloze rechtsbijstand

Wanneer een ander aansprakelijk is voor het ongeval kunt u een letselschade expert inschakelen zonder dat daaraan voor u kosten zijn verbonden. Onze letselschade juristen staan u gegarandeerd kosteloos bij als een ander aansprakelijk is, omdat onze kosten gerechtvaardigde juridische kosten zijn en daarmee onderdeel zijn van uw totale letselschade. Onze letselschade juristen dragen het keurmerk van het Register Letselschade en worden door de Letselschade Raad met regelmaat getest op deskundigheid, kennis, transparantie en professionaliteit. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij komen graag bij u in Amersfoort langs voor een eerste, vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij informeren u graag over uw rechten en de kans op schadevergoeding na een aanrijding met een auto van de zaak.