Vergoeding na bedrijfsongeval

chadevergoeding na bedrijfsongevalBent u slachtoffer van een bedrijfsongeval? In ons land raken dagelijks mensen gewond door een ongeluk op het werk. Ook u kunt te maken krijgen met een bedrijfsongeval. Het is goed om te weten dat u bijna altijd recht heeft op een vergoeding na bedrijfsongeval. Een werkgever is namelijk in bijna alle gevallen aansprakelijk voor de letselschade die een werknemer oploopt door een bedrijfsongeval.

Vragen over vergoeding na bedrijfsongeval? Neem vrijblijvend contact op voor deskundig advies.

Welke schade vergoed na bedrijfsongeval?

Voor welke kosten kunt u een vergoeding na een bedrijfsongeval krijgen? Onze juristen inventariseren graag samen met u welke schadeposten u bij uw werkgever kunt claimen. Als wij uw werkgever aansprakelijk kunnen stellen, zijn er aan onze hulp geen kosten voor u verbonden. U krijgt na een bedrijfsongeval vaak met meer schade te maken dan u in eerste instantie zult denken. Uw schade kan bijvoorbeeld bestaan uit extra medische kosten, reiskosten en kosten voor hulp in de huishouding. Ook kunt u te maken krijgen met verlies van inkomen als gevolg van een bedrijfsongeval. Wanneer uw werkgever aansprakelijk is, dient deze al uw letselschade te vergoeden. Een ongeval kan er ook voor zorgen dat uw levensvreugde flink wordt aangetast. U heeft bijvoorbeeld last van mogelijk blijvende pijnklachten of psychische problemen. Bij gederfde levensvreugde komt u in aanmerking voor smartengeld.

Bedrijfsongeval en aansprakelijkheid

Heeft u een bedrijfsongeval gehad en daarbij letselschade opgelopen, dan is de kans groot dat u uw werkgever aansprakelijk stellen kunt voor deze schade. Wilt u  schadevergoeding na bedrijfsongeval claimen, dan moet u uw werkgever aansprakelijk stellen. Wij begrijpen dat u als werknemer de arbeidsrelatie met uw werkgever niet wil verstoren. Onze juristen zijn gespecialiseerd in bedrijfsongevallen en ons uitgangspunt is dan ook behoud van een goede relatie met uw werkgever, terwijl u toch alle letselschade vergoed krijgt. Veel werkgevers hebben een bedrijfsongevallenverzekering, waardoor uw schadeclaim door de verzekering zal worden uitgekeerd.

Wanneer vergoeding na bedrijfsongeval?

chadevergoeding na bedrijfsongevalWe spreken van een bedrijfsongeval als het ongeval is gebeurd tijdens werktijd en/of op de werkvloer. Ook als u een ongeval heeft gehad tijdens een bedrijfsuitje is er sprake van een bedrijfsongeval. Heeft u een ongeluk tijdens woon-werkverkeer gehad? Dan is het afhankelijk van de omstandigheden of dit wettelijk gezien als een bedrijfsongeval aangemerkt wordt. Wanneer u bijvoorbeeld gebruikt maakt van een leaseauto of auto van de zaak, kan het ongeval in veel gevallen worden beschouwd als een bedrijfsongeval. Onze juristen geven u graag een eerste, vrijblijvend advies als u hierover vragen heeft.

Vergoeding na bedrijfsongeval claimen? Neem vrijblijvend contact op met onze ervaren letselschade juristen.

Bedrijfsongeval en zorgplicht werkgever

Een werkgever is bijna altijd aansprakelijk te stellen voor een bedrijfsongeval en moet dus ook zo goed als altijd schadevergoeding na bedrijfsongeval betalen. De meeste werkgevers zijn daarom goed verzekerd voor letselschade na een bedrijfsongeval. In vrijwel alle gevallen kost het uw werkgever zelf dus niets.

Ook als u zelf medeschuldig aan het ongeval geweest bent, is de kans groot dat u recht heeft op schadevergoeding na een bedrijfsongeval. Een werkgever is namelijk wettelijk verplicht ervoor te zorgen dat werknemers hun werkzaamheden goed en veilig kunnen uitvoeren, zonder het risico daarbij letsel of andere schade op te lopen.

Uw werkgever komt alleen onder zijn verplichting tot het betalen van een schadevergoeding na een bedrijfsongeval uit als hij kan aantonen dat hij alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen heeft getroffen. Of als hij kan bewijzen dat u roekeloos gehandeld heeft. Deze bewijslast ligt volledig bij de werkgever.

Inschakelen letselschadebureau

Om uw letselschade vergoed te krijgen, moet u dus allereerst uw werkgever aansprakelijk stellen. Vervolgens zal uw werkgever de zaak waarschijnlijk overdragen aan zijn verzekeraar. Deze heeft vaak een andere kijk op een rechtvaardige letselschadevergoeding dan uzelf. Er ontstaat in veel gevallen discussie over de aansprakelijkheid of over de hoogte van uw vergoeding na een bedrijfsongeval. Het is daarom altijd verstandig een ervaren letselschadebureau in te schakelen. En aangezien uw werkgever in bijna alle gevallen aansprakelijk is, zijn daaraan voor u doorgaans geen kosten verbonden. De kosten van onze rechtshulp houden immers direct verband met uw letselschade zijn daarmee onderdeel van uw schadevergoeding.

Heeft u vragen over letselschade of over vergoedingen na een bedrijfsongeval, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder, zodat u krijgt waar u recht op heeft. Indien gewenst bezoeken wij u thuis, ook in Amersfoort.