Letselschade bedrijfsongeval: zorgplicht werkgever geschonden?

Jaap uit Amersfoort is als uitzendkracht werkzaam bij een bedrijf dat zich bezig houdt met staalbouw en de productie van bouwstaalnetten en stalen draadproducten. Jaap bewerkt metaal en bedient halkranen. Als Jaap bezig is met het laden van stalen wapeningsmatten op een vrachtwagen met behulp van een bovenloopkraan gaat het mis. De wapeningsmatten raken de vliegtuigtrap waarop Jaap staat. Jaap valt naar beneden en loopt letsel op. Hij stelt het staalbedrijf voor het bedrijfsongeval aansprakelijk.

Zorgplicht werkgever geschonden?

Volgens Jaap is het staalbedrijf op grond van artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek (BW) aansprakelijk voor zijn letselschade, omdat het niet heeft voldaan aan haar zorgplicht. Jaap vindt dat hij had moeten worden bijgestaan door een ervaren werknemer, aangezien hij zelf onervaren was. Bovendien vertoonden de bedieningskastjes mankementen, aldus Jaap. Het staalbedrijf brengt daar tegenin dat zij Jaap voldoende instructies heeft gegeven voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden.

Werkgever aansprakelijk voor bedrijfsongeval

De rechtbank is het met Jaap eens. Hij had moeten worden bijgestaan door een collega met meer ervaring. Het was daarom niet verantwoord Jaap alleen met het bedieningskastje te laten werken. Het bedieningskastje had bovendien beter beveiligd moeten worden. De rechter komt tot het oordeel dat het staalbedrijf haar zorgplicht als werkgever heeft geschonden en aansprakelijk is voor de letselschade van Jaap.

Hebt u zelf een bedrijfsongeval meegemaakt en bent u benieuwd of uw werkgever hiervoor aansprakelijk is? Neem dan gerust contact met ons op, wij informeren u graag.

http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOVE:2013:2503

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel Arjan een vraag