Over letselschade

Over letselschadeLetselschade is een begrip dat vaak wordt gebruikt als het gaat over de gevolgen van een ongeluk of ongeval. U kunt aan een bedrijfsongeval of verkeersongeluk zoals een aanrijding of een kop-staartbotsing materiële schade overhouden, maar ook immateriële schade. Zeker als u gewond bent geraakt kan de schade hoog oplopen. Letselschade als gevolg van een ongeval kan enorm ingrijpend zijn, soms zelfs voor de rest van uw leven. Vooral als u (deels) arbeidsongeschikt geraakt bent en daardoor minder of (tijdelijk) helemaal niet kunt werken en u veel kosten moet maken voor bijvoorbeeld extra medische behandelingen. Na een ongeval waarbij motorvoertuigen betrokken zijn, kunnen ook de materiële kosten hoog oplopen.

Heeft u letselschade en bent u op zoek naar advies? Neem contact op met onze letselschade deskundigen voor vakkundig advies.

Oorzaken van letselschade

Letselschade kan op talloze verschillende manieren ontstaan. U kunt naast verkeersongevallen en bedrijfsongevallen ook denken aan ongevallen waarbij dieren zijn betrokken, bijvoorbeeld als u tijdens het paardrijden een ongeval krijgt of als u door een hond gebeten bent. Letselschade is alle schade die u lijdt als gevolg van een dergelijk voorval. Zowel materiële als immateriële schade behoort tot de letselschade die voortkomt uit een ongeval.

Verhalen van letselschade

Heeft u op enige wijze letselschade opgelopen, dan wilt u vanzelfsprekend weten of u deze schade kunt verhalen op de partij die u verantwoordelijk voor het ongeval acht. Als een ander aansprakelijk is voor uw letselschade, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Deze aansprakelijkheid is echt niet altijd een uitgemaakte zaak. Er is een aantal criteria waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor schadevergoeding van letselschade. Als u een ander aansprakelijk stelt voor het feit dat u letselschade heeft opgelopen, zult u dat moeten kunnen bewijzen. Wij adviseren om hierbij altijd een letselschade expert in te schakelen.

Verschillende kostenposten

Welke schadeposten kunt u tot uw totale letselschade rekenen na een ongeval? Allereerst de schade die u heeft aan uw voertuig en aan persoonlijke eigendommen die u bij zich droeg op het moment dat het voorval plaatsvond, zoals een telefoon of laptop. Als u gewond geraakt bent, kunt u denken aan:

  • extra medische kosten
  • kosten voor huishoudelijke hulp
  • kosten voor hulpmiddelen
  • noodzakelijke aanpassingen aan uw huis
  • verlies aan inkomen
  • smartengeld

Berekenen totale schade na ongeval

Het berekenen van de totale schade kan specialistische kennis vragen, zeker als het een ernstig ongeval betrof. U kunt ons altijd uw zaak voorleggen voor een eerste advies. Is een ander aansprakelijk voor het ongeval, dan garanderen wij dat onze juridische bijstand voor u kosteloos is. Neemt u dus vooral contact met ons op, wij bezoeken u thuis als u dat wenst, ook in Amersfoort. Ons team bestaat uit ervaren letselschade juristen die u in alle omstandigheden deskundig kunnen bijstaan. Mocht uw zaak niet buiten de rechtbank om beslecht kunnen worden, zal uw letselschade jurist de letselschadezaak overdragen aan een deskundig en ervaren letselschade advocaat. Deze zal u in de rechtszaal vertegenwoordigen. Dit gebeurt in slechts 3% van alle letselschadezaken.