Ongeval op het werk altijd een bedrijfsongeval?

Is elk ongeval op het werk een bedrijfsongevalOngevallen gebeuren elke dag en overal: thuis, in het verkeer en op het werk. Een ongeval kan u overkomen door eigen schuld maar het kan ook zijn dat iemand anders uw ongeval heeft veroorzaakt. Hoe zit dat met een ongeval op het werk of tijdens werktijd? Wie betaalt de letselschade na een bedrijfsongeval en is een ongeval op het werk altijd een bedrijfsongeval? Het antwoord op deze vraag is belangrijk omdat een werkgever schadevergoeding moet betalen als deze aansprakelijk is. Letselschade kan hoog oplopen, waardoor het belangrijk is dat u de juiste stappen neemt wanneer u door een ongeval op het werk gewond bent geraakt.

Is uw ongeval op het werk een bedrijfsongeval? Onze letselschade-experts staan voor u klaar met hulp en advies!

Definitie bedrijfsongeval

Het aansprakelijk stellen van uw werkgever, het berekenen van de schadeclaim en het verhalen van schadevergoeding zijn allemaal zaken die u beter kunt overlaten aan een letselschade deskundige. Maar wanneer spreken we nu over een bedrijfsongeval?

Een bedrijfsongeval is een ongeval dat u overkomt tijdens werktijd. Het begrip werktijd kunt hierbij ruim interpreteren. Het gaat erom dat u werkzaamheden voor uw werkgever verrichtte op het moment dat u het ongeval kreeg. Ook het begrip werkzaamheden is ruim op te vatten.

Werktijd
Onder werktijd verstaan we de tijd waarin u voor uw werkgever werkzaamheden verricht. Uiteraard valt uw normale, maandelijks betaalde werktijd hieronder. Het kan echter ook zijn dat u een ongeval kreeg buiten deze normale werktijd. Voorbeelden hiervan zijn:

  • U was met de auto onderweg van huis naar een klant
  • U moest overwerken
  • U werkte in het weekend of ’s avonds
  • U nam deel aan activiteiten met of voor uw werkgever

In de regel geldt de tijd die u besteedt aan woon-werkverkeer niet als werktijd. Een ongeval tijdens woon-werkverkeer wordt dan ook meestal niet als bedrijfsongeval aangemerkt.

Werkzaamheden
Iedereen voert normale, dagelijkse werkzaamheden uit voor zijn of haar werkgever. Ongevallen tijdens deze normale werkzaamheden worden aangemerkt als bedrijfsongeval. Het kan echter zijn dat u andere werkzaamheden aan het uitvoeren was dan u gewend bent. Ook zaken als een personeelsfeest of zakendiner worden gezien als werkzaamheden voor de werkgever. De vraag ‘Is elk ongeval op het werk een bedrijfsongeval’, kunnen we dus met een “ja” beantwoorden. Antwoord op de vraag of de werkgever bij elk ongeval op het werk ook aansprakelijk is, hangt af van de omstandigheden. Laat u dus altijd goed informeren door een deskundige letselschade deskundige!

Wanneer is werkgever aansprakelijk voor bedrijfsongeval

Een werkgever is vaak, maar zeker niet altijd, aansprakelijk voor de kosten die voortkomen uit een ongeval op het werk. Werknemers hebben recht op een veilige werkomgeving en de werkgever heeft daarom de zogenoemde zorgplicht. De zorgplicht van werkgevers gaat ver en is uitgebreid. Op kantoor geldt een andere invulling van de zorgplicht dan in de bouw of op de weg. Op kantoor moet de werkplek bijvoorbeeld veilig en hygiënisch zijn. In de industrie moet het personeel kunnen rekenen op goed onderhouden machines, duidelijke veiligheidsvoorschriften en goed toezicht. Ook in de bouw gelden vele veiligheidsvoorschriften. En werknemers die veel op de weg zitten voor hun werkgever, zoals vrachtwagenchauffeurs, pakketbezorgers en taxichauffeurs, moeten kunnen rekenen op goed onderhouden auto’s.

Het is voor een werkgever moeilijk om te voldoen aan alle regels, waardoor het lastig kan zijn om te bewijzen dat hem of haar geen enkele schuld treft. Daarbij komt dat de bewijslast voor bedrijfsongevallen is omgekeerd. Niet de werknemer (het slachtoffer) moet bewijzen dat de werkgever schuld treft, maar de werkgever moet bewijzen dat hem géén schuld treft, bijvoorbeeld als er sprake is van opzettelijk roekeloos gedrag.

Een letselschade jurist inschakelen

Worstelt u met de vraag ‘Is elk ongeval op het werk een bedrijfsongeval’ of wilt u advies en juridische bijstand in verband met een bedrijfsongeval? Een letselschade jurist is de aangewezen persoon om u hierover te adviseren. Bij ons kantoor werken letselschade juristen die u vrijblijvend kunnen adviseren en vervolgens kunnen bijstaan in de procedure van het letselschade claimen bij uw werkgever. Wij werken landelijk en komen ook in Amersfoort bij u thuis voor een oriënterend gesprek. Is uw werkgever aansprakelijk, dan dient zijn of haar verzekeraar eveneens de kosten van juridische bijstand door één van onze specialisten te betalen.