Letselschade ongeluk met brommer

Letselschade ongeluk met brommerEen ongeluk met een brommer kan akelig aflopen. Schade aan de brommer zelf kan een flinke kostenpost zijn, maar wanneer er sprake is van letsel lopen de kosten zeker vrij snel op. Heeft u letselschade na ongeluk met brommer? Dan is het verstandig om juridisch advies in te winnen. Wanneer een ander aansprakelijk voor het ongeval is, heeft u recht op schadevergoeding van uw letselschade. Inschakelen van een ervaren letselschade advocaat of jurist is dan vaak kosteloos. Hij of zij kan u bijstaan in dit lastige proces.

Letselschade ongeluk met brommer? Neem vrijblijvend contact op met onze letselschade deskundigen.

Aansprakelijkheid letselschade ongeluk met brommer

Een belangrijke stap na een ongeluk met een brommer is de aansprakelijkheid bepalen. Wanneer u ervan overtuigd bent dat een ander het ongeval heeft veroorzaakt, kunt u deze aansprakelijk stellen. Een letselschade jurist kan u adviseren en bijstaan bij de aansprakelijkstelling. De tegenpartij doet er ook goed aan om een juridisch adviseur in te schakelen wanneer een ander hem of haar aansprakelijk stelt. Het vaststellen van de aansprakelijkheid kan een lastige klus zijn. Wie schuldig is aan het brommer-ongeluk hangt van verschillende zaken af.

Verkeersfout

Wanneer een van de partijen een verkeersfout heeft gemaakt waardoor het ongeval is veroorzaakt, is die partij zeer waarschijnlijk aansprakelijk voor het ongeval. U kunt hierbij denken aan geen voorrang verlenen, door rood rijden of achterop rijden. Wanneer de bestuurder van de brommer bijvoorbeeld achterop een auto knalt, is de brommerrijder aansprakelijk voor het ongeval. U dient namelijk voldoende afstand te houden om te voorkomen dat iemand van achteren aangereden wordt. Wanneer de ander het brommerongeluk heeft veroorzaakt, maar u als slachtoffer ook een verkeersfout maakte, is er mogelijk sprake van gedeelde aansprakelijkheid.

Overmacht

In enkele gevallen kan er sprake zijn van overmacht. Dat houdt in dat er een gevaarlijke situatie is ontstaan waardoor zowel de bestuurder van de brommer als de andere partij het ongeluk niet hebben kunnen voorkomen. Het is uitzonderlijk dat geen van beiden partijen aansprakelijk is wegens overmacht, maar het komt af en toe voor. Wanneer u denkt te maken te hebben met een overmachtsituatie, is het verstandig om de aansprakelijkheid te laten beoordelen door een letselschade specialist.

Verwijtbaar of roekeloos gedrag

Bij een ongeluk met een brommer waarbij sprake is van verwijtbaar of roekeloos gedrag, is de partij die dit gedrag vertoonde in elk geval deels aansprakelijk voor het ongeval. Wanneer die partij niet verwijtbaar of roekeloos zou handelen, had het ongeluk mogelijk voorkomen kunnen worden. U kunt hierbij denken aan dronken rijden, als automobilist geen gordel dragen of als brommerrijder geen helm dragen. De letselschade door het ongeluk met de brommer kan dan deels of geheel worden verhaald op de persoon die verwijtbaar of roekeloos gedrag vertoonde. Let ook op hoe het is geregeld met de verplichte brommerverzekering als u bijvoorbeeld geen helm droeg.

Hoeveel letselschade door ongeluk brommer?

Hoeveel letselschade heeft u door een ongeluk met de brommer? Dat hangt sterk af van de omstandigheden van het ongeluk, uw letsel en mogelijke toekomstige kosten. Veel voorkomend letsel na een ongeluk met de brommer zijn:

  • Schrammen en blauwe plekken
  • Hersenschudding
  • Verstuikte enkel
  • Gebroken arm of been
  • Hersenletsel
  • Verbrijzelde botten

Afhankelijk van de ernst van het letsel, kosten voor schade aan bezittingen, mogelijke toekomstige kosten en de impact van het letsel op uw leven wordt de totale letselschade berekend.

Kosteloze juridische hulp van letselschade jurist

Letselschade ongeluk met brommer? Het is zaak om de tegenpartij aansprakelijk te stellen en een schadevergoeding voor uw letselschade te claimen. Veel slachtoffers vragen zich af of ze hierbij juridische hulp nodig hebben en of dat veel gaat kosten. Ja, u heeft zeker juridische hulp nodig bij letselschade na een ongeluk met een brommer en wanneer een ander aansprakelijk is voor het ongeval is deze hulp voor u kosteloos.
Een letselschade jurist kan samen met u de tegenpartij aansprakelijk stellen, de totale letselschade berekenen, de schade claimen en u vertegenwoordigen in de onderhandelingen over de schadevergoeding. Is de ander aansprakelijk, dan kan een letselschade jurist u gegarandeerd kosteloos bijstaan. Wij bepreken dit graag in een eerste, vrijblijvend kennismakingsgesprek en bezoeken u ook in Amersfoort om uw zaak door te nemen. In slechts 3% van de letselschadezaken komt het tot een rechtszaak. Mocht dat onverhoopt voor u gelden, dan zal uw letselschade jurist de zaak overdragen aan een ervaren letselschade advocaat. Met deze deskundige juridische hulp bent u zeker van een maximale schadevergoeding.