Letselschade tijdens woon-werkverkeer

Aanrijding tijdens woon-werkverkeerU bent tijdens woon-werkverkeer in een ongeluk verzeild geraakt en u heeft te maken met letselschade. Wie is dan aansprakelijk? Bent u zelf aansprakelijk, is de ander hiervoor aansprakelijk of kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen? Wie aansprakelijk is te stellen voor het verkeersongeluk en de daaruit voortvloeiende letselschade, is afhankelijk van de situatie die tot het ongeval heeft geleid. Een letselschade jurist kan u bijstaan in de aansprakelijkstelling, zodat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Letselschade woon-werkverkeer? Neem contact op voor vrijblijvend advies. Wij werken ook in Amersfoort.

Aansprakelijkheid ongeval tijdens woon-werkverkeer

Een ongeval tijdens woon-werkverkeer kan vervelende gevolgen hebben. Afhankelijk van de ernst van het ongeluk en de schade en het letsel waarmee u geconfronteerd wordt, krijgt u te maken met onverwachte kosten en mogelijk ook met ziekteverlof in verband met herstel. Als een ander aansprakelijk voor het ongeval is geweest, kunt u alle letselschade verhalen. Er zijn wat dat betreft verschillende mogelijkheden:

Tegenpartij aansprakelijk

Is de tegenpartij aansprakelijk voor het veroorzaken van het ongeval tijdens woon-werkverkeer? Dan kunt u alle letselschade verhalen op deze partij en een schadevergoeding claimen. Wanneer de tegenpartij u bijvoorbeeld geen voorrang verleende waardoor het ongeval is ontstaan, is deze in veel gevallen aansprakelijk. Werd u tijdens woon-werkverkeer op de fiets of lopend aangereden door een gemotoriseerd voertuig, dan is de tegenpartij zo goed als altijd voor minimaal 50% aansprakelijk. Als u gebruik maakte van openbaar vervoer tijdens woon-werkverkeer, is mogelijk de vervoerder aansprakelijk. U kunt in deze gevallen uw letselschade verhalen op de tegenpartij. Een letselschade jurist kan u dan hoogst waarschijnlijk kosteloos bijstaan in het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

Werkgever aansprakelijk

Een werkgever is doorgaans niet aansprakelijk voor een ongeval tijdens woon-werkverkeer. Maar indien een deel van uw reistijd onder werktijd viel, wordt een ongeval tijdens woon-werkverkeer als een bedrijfsongeval gezien en kunt u soms toch een schadevergoeding claimen bij uw werkgever. Ook wanneer u in een auto van de zaak rijdt en een verkeersongeval krijgt tijdens woon-werkverkeer is uw werkgever mogelijk aansprakelijk. Heeft u geen verwijtbaar of roekeloos gedrag vertoond wat het ongeval kan hebben veroorzaakt, dan is de werkgever in sommig gevallen wel aansprakelijk. De verzekering van de werkgever zal in dat geval de letselschade moeten vergoeden.

Zelf aansprakelijk

Wanneer u zelf een ongeval veroorzaakt tijdens woon-werkverkeer en dit buiten werktijd en met uw eigen auto gebeurde, dan bent u waarschijnlijk ook zelf aansprakelijk voor het ongeval en de letselschade. De tegenpartij zal dan de schade bij u claimen wanneer u aansprakelijk gesteld bent. Uw WA-verzekering zal de letselschade van de tegenpartij vergoeden. Of uw eigen schade vergoed kan worden, is afhankelijk van de verzekering die u afgesloten heeft.

Letselschade na ongeval woon-werkverkeer

Tijdens woon-werkverkeer kunnen er gemakkelijk ongelukken gebeuren. U kunt worden aangereden in de file, als motorrijder over het hoofd worden gezien, als fietser onterecht geen voorrang krijgen of tijdens reizen met het openbaar vervoer in een ongeluk terecht komen. Afhankelijk van de ernst van de schade en het letsel, kan de totale letselschade flink oplopen. Letselschadeposten die na een ongeval tijdens woon-werkverkeer kunnen worden geclaimd zijn onder andere:

  • Schade aan auto, motor, brommer of fiets
  • Schade aan persoonlijke eigendommen als een telefoon of laptop
  • Medische kosten die uw verzekering niet zal vergoeden
  • Kosten voor specialistische zorg als een revalidatiecentrum of fysiotherapeut
  • Kosten voor hulp in de huishouding of een klusjesman
  • Mogelijke toekomstige kosten
  • Misgelopen inkomsten
  • Smartengeld voor pijn en gederfde levensvreugde

Wanneer u van achteren bent aangereden, u op de fiets of als voetganger bent aangereden of in het openbaar vervoer letselschade hebt opgelopen tijdens woon-werkverkeer, dan is de kans groot dat een ander aansprakelijk is voor het ongeval en kunt u de letselschade verhalen. Ook wanneer u in een auto van de zaak of tijdens werktijd een ongeval hebt gehad tijdens woon-werkverkeer, is mogelijk een ander aansprakelijk. In dat geval kunt u de letselschade verhalen op uw werkgever.

Kosteloze rechtsbijstand

Onze letselschade juristen kunnen u gegarandeerd kosteloos bijstaan als een ander aansprakelijk is voor het ongeval en de letselschade. Juridische kosten zijn onderdeel van de totale letselschade, u hoeft als slachtoffer niet te betalen voor juridische bijstand. Wilt u zeker zijn van de beste juridische bijstand, let u dan op het keurmerk van het Register Letselschade. Onze letselschade juristen zijn ervaren, deskundig en dragen dit keurmerk van het Register Letselschade. Het keurmerk wordt alleen toegekend aan  letselschade advocaten en juristen die transparant, deskundig en onpartijdig werken. De juristen en advocaten worden hier regelmatig op getoetst.

Graag informeren onze letselschade juristen u vrijblijvend over uw rechten en mogelijkheden rondom uw letselschadezaak. Zij bezoeken u ook thuis in Amersfoort voor een kennismakingsgesprek indien u wenst. Wij staan u bij in dit lastige proces van schade claimen, kunnen de tegenpartij aansprakelijk stellen, uw totale letselschade berekenen, de claim schadevergoeding indienen en namens u de onderhandelingen voeren over de hoogte van de schadevergoeding. U kunt zich richten op uw herstel, terwijl de letselschade jurist ervoor zorgt dat u maximale schadevergoeding krijgt.